søndag 23. mars 2014

Oppskrift - Små Amerikanske Pannekaker


Den norske tradisjonelle middagsretten med pannekaker, er en tradisjonell frokost mange steder i Amerika. Oppskriften er ikke helt den samme, men det er ikke mye forandringer som skal til for å få middagen til å bli en frokost.



Pannekaker, stablet med sirup og blåbær.



De berømte frokost pannekakene er gjerne mindre i diameter, men mye tykkere og kan nytes med lønne sirup, krem og friske bær.

Her er pannekaker oppskriften på den Amerikanske versjonen for 4 personer.


Ingredienser:

  • 3 dl lettmelk
  • 5 dl siktet hvetemel
  • 50 g margarin
  • 3 egg
  • 1 ts salt
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ss farin/sukker



Slik gjør du:

1. Visp egg og melk sammen til en jevn blanding. Smelt margarin og la det stå litt for avkjøling før du blander det inn med egg og melk.

2. Bland alt det tørre sammen i en egen bolle. Pass på at det er godt blandet og at det er fritt for klumper. Hell litt og litt av det bløte i det tørre mens du blander.

3. Når pannekakerøra er blandet lenge nok til at den er luftig og fri for klumper, skal den stå på benken å hvile i rom temperatur i ca 15 min. Du vil merke at røra er en del tykkere enn den klassiske pannekakerøra vi er vant til.

4. Ha en liten klatt med stekesmør i for-varmet stekepanne på middels varme. I en normal stekepanne skal du kunne få til å steke 3 kaker i gangen (ca 15 cm i diameter)

Når du ser at pannekakene begynner å boble så vidt på overflaten, er de klare til å vendes..


Relaterte lenker:


Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar